Servizio recupero dati da RAID
                    
Volume- of partitierelatie

(Om herhaling te vermijden: "volume" staat hier voor "partitie of volume". Technisch gezien worden de termen respectievelijke gebruikt voor standaard- en dynamische schijven)

In de kolom Volume wordt weergegeven wat in File Scavenger® als het volume wordt vastgesteld waartoe het bestand behoort. De toegewezen stationsletter wordt, indien beschikbaar, weergegeven. Als het volume niet actief is en geen stationsletter heeft, wordt een volgnummer weergegeven, dat de volgorde aangeeft waarin het door File Scavenger is gevonden en geen andere betekenis heeft.

Juiste volumerelatie is nodig voor het succesvol herstellen van een bestand. Bestanden die aan het verkeerde volume zijn gerelateerd, kunnen meestal niet worden hersteld, met uitzondering van:

  • zeer kleine bestanden (een paar honderd bytes groot) op een NTFS-volume.

  • Bestanden die zijn gevonden op basis van hun gegevenspatroon en die worden weergegeven met een bestandsnaam "Onbekend" met volgnummer, zoals "Onbekend000001.jpg".

Soms kan in File Scavenger® niet met zekerheid worden vastgesteld tot welk volume een bestand behoort, zoals het geval is bij overlappende, uitgeschakelde volumes. In sommige andere gevallen wordt een bestand bestempeld als een bestand dat tot geen enkel volume behoort. Dit is het geval als de volumestructuur in zijn geheel verloren is gegaan. Dergelijke bestanden worden weergegeven onder Onbekend volume, en de kolom Volume wordt leeg gelaten.

Pogingen om bestanden te herstellen die aan geen enkel volume zijn gerelateerd, leidt tot de fout "Bestand behoort tot geen enkel volume". Bestanden met onduidelijke volumerelatie worden opgeslagen met extra informatie zoals een nummerachtervoegsel (1), (2) die achter de bestandsnaam wordt gezet. Alleen de kopie van het juiste volume behoudt de juiste inhoud, mits de gegevens niet zijn overschreven.

Gebruik dit dialoogvenster om de standaardvolumerelatie te overschrijven.

Volumerelatie in File Scavenger laten vaststellen

Deze optie moet u in bijna alle gevallen selecteren. Ervaren gebruikers kunnen in bijzondere situaties een van de hierna besproken opties gebruiken.

Relateer alle geselecteerde bestanden met:

Alle voor herstel geselecteerde bestanden worden gerelateerd met het volume dat in het vervolgkeuzelijstvak wordt weergegeven. Alleen bestanden die echt tot dit volume behoren, worden met de juiste inhoud hersteld.

Volumegrootte overschrijven:

Er kan foutief een volume worden gevonden met een kleiner formaat dan de oorspronkelijke grootte. Authentieke bestanden die worden gevonden met een grootte die groter is dan de foutieve grootte, worden dan niet goed hersteld. Met behulp van deze optie kunt u de oorspronkelijke grootte opnieuw instellen.

U kunt het grootst mogelijke formaat opgeven als u de grootte niet weet. U kunt dan echter ook bestanden herstellen die zich buiten het einde van het volume bevinden en daar feitelijk niet toe behoren.

Grootte overschrijven:

Geef de juiste grootte op.

Grootst mogelijke waarde:

Het aantal resterende sectoren vanaf het begin van het volume.

Relateer alle geselecteerde bestanden met het onderstaande door de gebruiker gedefinieerde volume: (alleen voor ervaren gebruikers)

Gebruik deze optie als het volume niet wordt gevonden en u de exacte sectorlocatie en grootte ervan weet. Deze optie moet alleen door ervaren gebruikers worden gebruikt.

Eerste sector:

Het nummer van de schijfsector van de eerste sector van het volume. Deze waarde moet nauwkeurig zijn als u wilt dat het herstellen lukt. Als de waarde slechts met een enkele sector afwijkt, zijn herstelde bestanden onbruikbaar. Voor uw referentie vindt u rechts van het tekstvak het aantal sectoren geconverteerd naar een offset in binaire megabytes of gigabytes. Een sector bevat doorgaans 512 bytes; daarom zijn er 2048 sectoren per binaire MB of 2097152 sectoren per binaire GB.

Let op dat deze waarde betrekking heeft op de schijf of het volume waarop de zoekopdracht wordt uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld wordt gezocht op volume C: dan is dit de offset vanaf het begin van C, die niet het begin is van de fysieke schijf. Aan de andere kant, als Schijf 1 wordt doorzocht, dan is dit de offset vanaf het begin van de fysieke schijf.

Aantal sectoren:

Volumegrootte in sectoren. Deze waarde kan rechts van het tekstvak ook worden geconverteerd naar binaire megabytes of gigabytes.